11 April 2014

Penyanyi Rap Islam : Mo Sabri

Assalamualaikum :)

MO SABRI

Pada satu hari yang tenang ketika Daya tengah godek-godek video dekat youtube ada satu ads keluar. Daya abaikan "isy semak je" hahaha tulaa yang Daya cakap dalam hati.. Lepas tu ads tu tak faham bahasa hati so dia keluar lagi.

Yang menarik perhatian Daya bila dia tulis Rapper Islam. Daya pun klik laa ads tu. SubhanaAllah suara Mo Sabri ni memang sedap. Lagu dia pulak memang bagi pengajaran walaupun dalam versi rap. Lagu dia yang pertama Daya dengar Heaven Is Where Her Heart Is (Aisha)


Korang boleh klik je video dekat atas ni ataupun pandai-pandailah korang cari dekat youtube sendiri hehe. Aduhh Daya memang tak pandai nak promote-promote orang ni. Orang dia memang berbakat tapi entry Daya buat dia macam tak berbakat kan ? Huh :face25: Seriously guys korang kena dengar lagu-lagu dia. You won't regret. Cehh bajet orang putih !

Lagu lain yang Daya dengar adalah The Laylat Al-Qadr Song. Satu lagu yang best pasal bulan Ramadhan and Daya memang rasa tenang bila dengar lagu tu.

Bila Daya dah minat tiba-tiba Daya terjumpa sesuatu pasal dia yang Daya tak suka.. Satu lagu bertajuk I Believe In Jesus. Mulalah nak mengamuk kan. Lepas tu Daya terus taknak dengar dah. Tapi hati ni asyik kata pergi laa cuba bukak video tu. So in the end Daya bukak laa jugak.


:face29: Tiba-tiba Daya terasa sangat. Daya dah jadi orang yang Daya taknak jadi. Orang yang "judge book by its cover". Rupa-rupanya lagu ni pasal nabi kita Nabi Isa A.S.. Apa yang dia maksudkan dengan tajuk lagu ni adalah dia percaya apa yang Nabi Isa ajar bukannya Jesus yang diagungkan oleh orang Kristian. Lirik lagu dia membuatkan kita berfikir dengan cara yang baru so make sure check it out okey?

Ahh korang tak faham kan? Tau dah. Pergilah bukak lagu tu dekat youtube. Dekat bahagian description ada lirik dia. Nanti korang faham laa bila dah baca. Tapi still Daya tetap rasa macam tak kena je tajuk tu dengan lagu dia. Rasa serba salah je nak download. Membazirlah lagu sedap macam tu tapi tajuk salah :face32:

Tu jelaa apa lagi..Hahaha tarikh lahir semua tu Daya tak tau laa pulak kan. Yang Daya tau dia artis hip hop daripada Johnson City,Tennessee..So sorry Daya memang tak pandailah nak buat review-review ni hahaha!

9 April 2014

Senarai Barang Untuk Ke Universiti

Assalamualaikum ;)

Terasa macam dah besar pulak bila tulis entry pasal ni *lebih tepat terasa tua :face6: Sekarang ni Daya dah getarlah kepala lutut nak tunggu tawaran. Nak tengok cerita korea bersiri dekat tv pun takut.. Kang dapat masuk u boleh nangis kott kalau tak sempat habiskan cerita korea tu hahaha

Kayy serious serious. Daya nak listkan senarai barang yang Daya terfikir nak bawak.. Kalau rasa ada yang tercicir tolong laa adik mu ini ye senior-senior? hehe

Pakaian atau bahasa omputihnya clothing --> Baju kurung,jubah,sweater,skirt maybe,baju tidur, baju hangout eh? :face4: segala jenis seluar, baju bola MU,Arsenal,Chelsea dan pasukan yang lain.. Kira aku tak racist laa. Aku sokong semua hahah

Tudung --> Semua jenis tudung. Shawl, wide shawl, tudung bawal, tudung kangaroo, tudung mangkuk, tudung ular lilit penuh atas kepala. Tudung sarung erm tak kott muka aku ni tak boleh matching dengan tudung-tudung macam tu. Serious macam nenek.

Untuk tutup aurat --> Inner baju, handsocks,stoking, kain dalam, kain batik? Erm tutup aurat sangat kain batik tu dah laa aku tak reti pakai buatnya terlucut hahah :face36:

Kasut --> Kasut sukan, selipar jepun, selipar malaysia, high heels (konon-konon nak buat catwalk), selipar jamban *serious penting

Barang bilik air --> Bakul, Shampoo,ubat gigi, berus gigi, gayung (kalau dapat U dekat dengan laut ke hahah), pencuci muka, sabun, pencuci Daia, berus, sabun basuh pinggan?

Ibadah --> Telekung of course,sejadah, Al-Quran

Barang tidur --> Cadar, bantal peluk, bantal kepit, selimut dan kesayangan :face9:

Harus ok..

Barang belajar laa sangat --> Pen,pensel, pemadam pembaris dan seangkatan dengannya, stapler,gunting, gam,satu lori A4 paper dan test pad, apa lagi apa lagi?

Make-up --> Aku natural beauty *perasan tak ada tahap

Barang elektrik --> Iron, water heater, erm aku akan rindu periuk nasi, peti ais, tv.

Lain-lain --> Plaster, Handphone (gila kau kalau tak bawak), charger, earphone,pengetip kuku,cungkil telinga muahaha,tisu, laptop, power bank, maggie , botol air gambar GDragon, tupperware gambar 2pm :face22: , hanger, payung, sudu garfu, kopi, nescafe (sangat diperlukan untuk belajar *laa sangat) ,torchlight

Total semua barang = RM 2000 kata ibu. 200 orang diperlukan. RM10 seorang. Silalah bayar ye.. Tolonglah adikmu ni.. Nak no akaun bank sila cakap.

Ada yang Daya lupa tu tolong-tolong laa ingatkan ye? huhu.. Selamat maju jaya laa ye untuk ke universiti *pesanan untuk diri sendiri pesanan untuk korang tak ada! hahaha :face15: