3 May 2014

Review : The Amazing Spider-Man 2

Assalamualaikum :)


Macam biasa, Daya memang tak pandai nak review something. Lagi-lagi kalau cerita. Tu typing belum dengar Daya cerita depan-depan lagi.. Haa habis lari dari cerita asal hihihi

Tapi peduli apa den ..

Ini kami sebelum pergi wayang.. Lepas balik wayang muka macam roti canai.


Okey cerita dia mula macam ni,


Spider-Man atau Peter ni asyik terbayang je muka ayah Gwen (heroin) sebab ayah Gwen tu mati sebab dia. So gaduh-gaduh dengan Gwen, dorang ni pun break up. Dalam masa yang sama kawan Peter, Harry, ayah dia pun mati so Peter pergilah jenguk Harry ni.

Ayah Harry dengan ayah Peter bestfriend. So macam keturunan, Peter dengan Harry ni pun jadi bestfriend hihihi.. Nak dijadikan cerita, ayah Peter lari dengan research yang dia buat sampai kena tinggalkan Peter. Tapi dia mati dalam perjalanan nak lari tu dengan isteri dia. Research tu ayah Harry curi tapi dikhabarkan dekat semua orang, ayah Peter yang nak jual reasearch tu untuk jadi kaya sorang-sorang.

Peter sedih bila dapat tahu. Dah laa break up lepas tu tau ayah pulak jahat. Tapi Daya kagum sebab Peter dalam marah-marah tu dia still nak cari bukti pasal ayah dia. Orang jahat dalam cerita ni adalah seorang peminat Spider-Man yang obses tapi dia ni selalu kena palau.. Haa ayat aku, palau kayy.


Nak senang, dia ni jadi orang jahat sebab nak perhatian jelaa sebenarnya. Orang jahat kedua adalah Harry sendiri tapi tak banyak sangat pasal dia sebab akan sambung dalam The Amazing Spider-Man 3 hehehe.

Peter dengan Gwen pulak lepas tu Daya tak berapa faham sebab Gwen yang mintak putus tapi Gwen jugak yang ajak jumpa balik.. Hahaha ni laa kenyataannya. Perempuan ni walaupun dah break dia yang mulakan conversation dulu. Tapi kalau dia dah move on, haa cakap dengan kau pun tak mahu! Haha

Bagi Daya, Daya suka lagi The Amazing Spider-Man sebab hero dia banyak cakap lepas tu pandai buat lawak walaupun aku tau tu semua skrip tapi aku suka. Daripada Spider-Man dulu tu.. Poyo lagi. Tak pandai cakap pulak tu.. (Haha tak payah laa percaya ,aku suka yang baru ni pun sebab hero dia handsome sikit HAHAHA -,-)

Ending? Korang kenalah tengok sendiri.. Kang kata spoiler pulak. Daya review je.. Cerita dia memang gempak. Berbaloi RM16 aku tu (nak jugak mention berapa aku habis).. Tu belum lagi Daya belanja mak dengan adik.. Adehhh rabak dompet.

Yang belum tengok tu disarankan sangat pergi laa tengok ye ye? Gempak memang gempak. Tak boring. Tapi tulaa nak kena tunggu yang ketiga pulak.. Isyyy habis duit!


30 April 2014

Sebab Aku Suka Marvel Sangat

Assalamualaikum :)

Disaat korang bukak entry ni mesti korang dah nampak header Daya kan? Haa ni namanya obses. Tahap apa pun aku dah tak tahu dah hahah.. Actually aku baru terhegeh-hegeh nak ikut siri Marvel ni.. Baru laa haritu aku tahu kenapa ada macam lampu dekat dada si Iron Man. Hahaha sadis.

Mungkin jugak bila korang bukak entry ni header Daya dah tukar header (sebab malu sangat).. So bawah ni laa header yang Daya tengah khabarkan .. Janganlah gelak haha :11:


Jangan ditanya mana Hulk, mana Hawk Eye, mana Thor dan mana Black Widow.. Aku dah edit semalam header yang ada semua sekali.. Macam sampah hahah. Semak je dan nampak sangat aku kurang matang jadi aku tukar.. Ada Captain America dengan Iron Man je.. Well aku memang suka Iron Man.. Ada jugak cita-cita nak jadi macam dia.. Tapi fizik pun fail jadi aku lupakan cita-cita tu :face36:

Captain America ada dekat situ sebab Daya suka dia yang baik hati.. Uwekkk padahal sebab dia handsome hahah! So sekarang Daya nak tunjuk pulak header yang macam sampah tu.. Yang ni aku bagi izin korang gelak sebab mak aku pun gelak.. Sila silaaaaa


BAHAHA adik Daya kata macam hero girly sebab background aku bunga-bunga kan.. Kesian laa hero-hero ni nampak macam anak dara pulak.. Hilang macho haha.

Lepas tu bukan header je aku tukar.. Dengan post title semua hampeh.. Tak lama lagi nama blog ni pun tukar agaknya.. Bukannya Daya The Sixth lagi.. Jadi Daya The Marvel.. Tak pun Daya America hahahah.. Daya Man? Daya Eye? Daya Widow? HAHAHA hambar weyy lawak aku


Macam ni laa bila aku dah obses.. Ni dah ada niat nak tukar cover phone Iron Man :face6:

Belum cerita pasal Marvel Agent of S.H.I.E.L.D lagi.. Korang tahu tak cerita ni? Haa kalau tak tahu ni Daya nak bagi spoiler. Agent Coulson hidup lagi! Haa terkejut tak terkejut tak? Alaa yang mati kena tikam dengan Loki dalam cerita  Avengers tu. Cerita Marvel memang macam ni.. Suka main-mainkan jiwa sensitif aku. Dah mati tiba-tiba dia hidup pulak.. Macam Nick Fury mati dalam cerita Captain America tu.. Aku dah nangis sebakul tiba-tiba hidup balik.. Tu nak kena maki tu hahah

Aku tengok cerita Agent of S.H.I.E.L.D pun haruslah sebab ada lelaki handsome kan haha.. Ni laa perempuan kalau nak tahu.. Letak je lelaki handsome lekatlah dia.

Mau aku tak lekat dengan muka macam ni?


Jom laa tengok sama-sama.. Tak adalah aku obses sorang-sorang haha.. Kalau dekat tv Daya tak tahu laa tv apa.. Daya download je semua hihihi.. Dah laa cerita pasal marvel ni. Kang muntah pulak ye kiki

Ohh ohh lupa.. Amazing Spiderman 2 dah keluar kan? Haa tu lagi satu yang Daya lekat. Haha sabtu ni ke wayang laa kita ngeh ngeh ngeh :face26: