7 February 2016

Games Cadangan Aku Dekat Play Store

Assalamualaikum 

Ye aku tau dah berbulan aku tak blogging. Dah masuk tahun baru dah pun. Believe me sem 4 is the hardest. Uwahh! Tetiba je aku dah nampak bayangan final exam. How scary is that.

Dalam aku bersusah payah semua tu dah confirm aku nak release tension sikit. So aku banyak laa download game dekat Play Store ni.. Quite interesting and stress relieve hehehe.

Tu yang aku nak habak game apa yang korang boleh download ye anak-anak bangsa.

1. Fallout Shelter

Siapa minat Sims? Haa hang sama minat dengan aku.So confirm akan minat game macam Fallout Shelter ni. Kau leh jaga orang-orang kecik nonet. Game ni pasal kau bina tempat bawah tanah lepas ada apocalypse laa macam tu.



Tu dia. Boleh membulatkan perut si betina. Seronok laa game ni. Boleh bina tempat semua. Silakan cuba

2. Strike the Planets!


Tang ni pulak takde nak membulat bulatkan perut dah. Game ni sekadar nak hilangkan bosan tu boleh laa nya. Korang hanya ada satu stickman hahaha.

Purposenya nak pecahkan planet-planet. Sesuai untuk anak-anak bangsa yang rasa nak tumbuk something tu.. Apa barang tumbuk orang der. Meh tumbuk planet! 


3. Shadow Fight 2

Aku ni ada habit berangan jadi ninja kadang-kadang. Aku search laa game macam ni.. Best jugak. Nama kau akan jadi Shadow. Korang boleh panggil aku Shadow jugak sebab aku pernah main game ni hahaha


Haa tulaa Shadow. Orangnya sangat tutup aurat alhamdulillah

Belajar laa skill-skill jadi seorang ninja. Game ni memang payah sikit tapi dapat bantu korang untuk cuba belajar tak mencarut. Bersabar laa kalau nak main tu ye.

Salah satu aksi kangkang Shadow

4. Micro Battles 1,2,3

Ni untuk mereka yang taknak forever alone. Game multi player ni untuk korang. Ada 3 semua sekali. Ada banyak laa game tapi sehari satu game. Kalau korang  nak download satu pun takpe tapinya satu hari satu game je. So bosan laa.

Jadi download laa ketiga tiga. Size pun kecik je kalau tak silap aku.

Aku benci yang ni! kau ingat game bola biasa? Orang tu berpusing-pusing 
Aku yang kaki bangku ni pun takde laa nak main bola pusing-pusing



Setakat ni biar laa 4 je ye dok. Kalau korang nak lagi boleh.. Bagi je komen dekat bawah ok.

Selamat bermain anak-anak bangsa 

7 comments:

Aienienka Peter said...

grafik fallout shelter tak secantik Sims~ hihihi so far sy main dua ja Sims freeplay dengan Township.

Daya The Sixth ! said...

@Aienienka PeterTu semestinya lah kan hahah

tashira said...

dalam hp skrg ni satu pun tak ada game hahaha i will try game fallout shelter tu. hehe thanks :)

Daya The Sixth ! said...

@tashira Haaa takde game? Uwahh macam mane hilangkan stress?

Tomodachi said...

wau, best best :)

Nabila Syifa said...

mesti gila game .kan

_numigx said...

game strike the planets macam best... try timberman.. hahahaah tapi nak yang annoying try main daddy long legs.. hahahahahahahah jgn salahkan saya kalau anda rasa annoyed XD