13 February 2016

Boy Band Kegemaran Selamanya

Assalamualaikum!

Warning: Jangan risau aku takde nak cerita pasal One Direction

Aku bukan laa tak suka kumpulan 1D tu..Lagu dia okey je.. And aku bukan jenis minat lagu sebab ahli kumpulan tu.

Just lagu 1D memang tak tahan lama dalam fon la hahah tak pasti kenapa. Either lagu dorang jenis lembut or aku cepat bosan

Aku jenis dengar lagu yang ade rancak+lirik ada makna. Haa tu pilihan aku laa

1. Starset



Aku kenal sejak tahun lepas kot. Tak ada yang handsome pun. Pelik ada laa.

*P/S : untuk dengar lagu tekan je play button dekat kotak hitam

 It Has Begun

It has begun lagu favourite aku.. Hee memang best. Tak rock sangat tapi rancak. Ada satu lagi lagu which is My Demon.

 My Demon



Lagu-lagu lain korang dengar laa sendiri dekat youtube.. Ada banyak lagi.. Aku kasi dengar dua lagu je hahaha

2. Fear And Loathing in Las Vegas



First sekali aku sendiri tak sure yang ni nama band or nama album.. Serious taktau.. Siapa yang tau tu bagitau aku okey :)

Siapa pernah tengok Parasyte The Maxim? Haaa ni opening lagu dia wee. Ni band jepun tau. And lagu dekat bawah ni dia nyanyi omputih sebenarnya tapi hapak pun aku tak faham hahah

Enjoy je laa music nya ye dok

 Let Me Hear
 Rave-up Tonight


3.One Ok Rock

Ni lagi satu band Jepun yang aku suka. Band yang ni omputih dia clear sikit so senang laa nak faham apa dia nyanyi tu.


Lagu yang band ni macam ada maksud sikit lirik dia.. Tu yang aku suka tu. Cuba dengar lagu yang bawah ni

 Mighty Long Fall

 Deeper Deeper


4. Fall Out Boy

Kumpulan ni aku rasa ramai pun pernah dengar kan.. Ni pun antara favourite :)


 Immortal


Yang dah tengok Big Hero 6 tu tau laa lagu ni ..Aku buat alarm lagu ni hahaha

 Centuries


Ni jelaa setakat ni.. Harap sudi laa dengar sikit playlist daripada phone aku. Sesapa yang ada cadangan lagu yang best- best tu.. Silakan komen ye hee~

7 February 2016

Games Cadangan Aku Dekat Play Store

Assalamualaikum 

Ye aku tau dah berbulan aku tak blogging. Dah masuk tahun baru dah pun. Believe me sem 4 is the hardest. Uwahh! Tetiba je aku dah nampak bayangan final exam. How scary is that.

Dalam aku bersusah payah semua tu dah confirm aku nak release tension sikit. So aku banyak laa download game dekat Play Store ni.. Quite interesting and stress relieve hehehe.

Tu yang aku nak habak game apa yang korang boleh download ye anak-anak bangsa.

1. Fallout Shelter

Siapa minat Sims? Haa hang sama minat dengan aku.So confirm akan minat game macam Fallout Shelter ni. Kau leh jaga orang-orang kecik nonet. Game ni pasal kau bina tempat bawah tanah lepas ada apocalypse laa macam tu.



Tu dia. Boleh membulatkan perut si betina. Seronok laa game ni. Boleh bina tempat semua. Silakan cuba

2. Strike the Planets!


Tang ni pulak takde nak membulat bulatkan perut dah. Game ni sekadar nak hilangkan bosan tu boleh laa nya. Korang hanya ada satu stickman hahaha.

Purposenya nak pecahkan planet-planet. Sesuai untuk anak-anak bangsa yang rasa nak tumbuk something tu.. Apa barang tumbuk orang der. Meh tumbuk planet! 


3. Shadow Fight 2

Aku ni ada habit berangan jadi ninja kadang-kadang. Aku search laa game macam ni.. Best jugak. Nama kau akan jadi Shadow. Korang boleh panggil aku Shadow jugak sebab aku pernah main game ni hahaha


Haa tulaa Shadow. Orangnya sangat tutup aurat alhamdulillah

Belajar laa skill-skill jadi seorang ninja. Game ni memang payah sikit tapi dapat bantu korang untuk cuba belajar tak mencarut. Bersabar laa kalau nak main tu ye.

Salah satu aksi kangkang Shadow

4. Micro Battles 1,2,3

Ni untuk mereka yang taknak forever alone. Game multi player ni untuk korang. Ada 3 semua sekali. Ada banyak laa game tapi sehari satu game. Kalau korang  nak download satu pun takpe tapinya satu hari satu game je. So bosan laa.

Jadi download laa ketiga tiga. Size pun kecik je kalau tak silap aku.

Aku benci yang ni! kau ingat game bola biasa? Orang tu berpusing-pusing 
Aku yang kaki bangku ni pun takde laa nak main bola pusing-pusing



Setakat ni biar laa 4 je ye dok. Kalau korang nak lagi boleh.. Bagi je komen dekat bawah ok.

Selamat bermain anak-anak bangsa